K.V.G.-Lommel heet jou welkom

K.V.G.-Lommel ? Nooit van gehoord ? Dat kan !
Daarom willen wij op deze manier van ons laten horen. 
Wie zijn we ? Wat doen we ? Waarom ? 

De Katholieke Vereniging Gehandicapten van Lommel, kortweg K.V.G.-Lommel is een feitelijke vereniging die zich inzet voor mensen met een handicap of beperking.  

De hoofdzetel van K.V.G. VZW bevindt zich in Antwerpen. Hier worden al vanaf 1945 de hoofdlijnen uitgestippeld en doorgespeeld naar de Verbonden toe. Je kan de Verbonden vergelijken met provincies. In het geval van Lommel kunnen wij altijd terecht bij het Verbond van Hasselt (K.V.G.-Limburg).

Binnen de Verbonden zijn er nog een aantal doelgroepenwerkingen aanwezig zoals LIDOA (oppas voor gezinnen), vakanties, vrijetijdswerkingen in clubverband, Intro vzw (leidraad voor toegankelijke evenementen), sociaal dienstbetoon, werk en handicap, toegankelijkheid van gebouwen en toiletten ...
 
De informatiestroom wordt met de dag omvangrijker en moeilijker. Vooral de wetten en reglementeringen over handicap kennen meestal veel onduidelijkheid. We willen zeker niet de pretentie hebben om alles te weten over handicap, maar we proberen toch een gids aan te reiken aan personen die door de bomen het bos niet meer zien. Daarom blijft de doorverwijsfunctie naar KVG-Limburg of KVG-Nationaal door een plaatselijke werking als Lommel zeer belangrijk. KVG-Nationaal staat immers dicht bij de beleidsmensen en heeft de kracht om een aanzienlijk deel in de pap te brokken.

Ten slotte nog even een losse greep uit het nationaal en provinciaal aanbod:
Prikdag ivm voorbehouden parkeerplaatsen, computercursus voor beginners, infomoment over aangepast wonen voor personen met een handicap, of een toelichtingsavond over tegemoetkomingen en erfenisrecht, creatief bezig zijn met en door kinderen met een handicap, filmnamiddag met een etentje voor jongeren, het jaarlijks openluchtfestival "Buitenbeenpop" te Leopoldsburg, ontmoetingsmomenten, uitstappen ...

Deze website wil jou een indruk geven van K.V.G.-Lommel aan de hand van een aantal foto's en verslagen. We geven het toe: deze site is niet af of compleet !

Daarom willen wij jou uitnodigen om vragen of suggesties allerhande door te sturen naar ons contactadres.

 Indien je liever iets persoonlijks kwijt wil, dan kan je altijd met jouw verhaal of vraag terecht bij onze bestuursleden. De contactgegevens vind je verderop.

Het waarom hebben we nog niet gehad. Het bestuur van KVG-Lommel is bemand door mensen met en zonder handicap. Personen met een handicap willen samen met validen in volle overtuiging hun bijdrage leveren voor het welzijn van onze gehandicapte medemens naar een inclusief beleid toe (inclusief: alle genomen maatregelen houden automatisch rekening met personen met een handicap en dit op allerlei domeinen). Onder andere is toegankelijkheid bvb in openbare gebouwen of horeca geen item voor mensen met een beperking alleen maar eveneens voor senioren, gezinnen met buggies en dergelijke zaken meer. 
Hier in Lommel, wij zijn besmet met een goedaardige microbe. Je geraakt er niet meer vanaf ! Voel jij dit ook ?

K.V.G.-Lommel

Dank je wel voor de interesse .